Serverar: 4 portioner
Något man kan bjuda alla på fast den är vegetarisk. Vill du göra en sjövild variation kan du blanda ner lite fräst bacon eller sidfläsk.
Hacka lök och svamp. Skala auberginerna och skär dom i tärningar. Sautera löken och den pressade vitlöken i en stor kastrull i flera minuter. Rör ner svampen och auberginen. Häll i den pressade citronen. Fräs vidare 6-7 minuter. Tillsätt korinterna och bulguren (torr). Blanda väl. Lägg på lock och sänk värmen. Låt sjuda 10-15 minuter. Rör om ibland. Gör såsen under tiden. Smält smöret i en liten kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, först lite i taget, sedan alltihop, och låt koka upp tills det tjocknar. Ta av från värmen. Tärna de hårdkokta äggen och rör ner i såsen. Sprid ut grönsaksblandningen i en liten långpanna. Häll såsen så jämnt som möjligt ovanpå. Strö paprikapulver överst och sätt in i ugnen, 175 grader 35-40 minuter.