Persisk auberginelåda

Serverar: 4 portioner

Något man kan bjuda alla på fast den är vegetarisk. Vill du göra en sjövild variation kan du blanda ner lite fräst bacon eller sidfläsk.

Ingredienser

  • 600 g aubergine
  • 2-3 gula lökar
  • 250 g svamp
  • 100 g korinter
  • 1½ dl bulgur
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • saften av en citron
  • 2 tsk honung
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    Hacka lök och svamp. Skala auberginerna och skär dom i tärningar. Sautera löken och den pressade vitlöken i en stor kastrull i flera minuter. Rör ner svampen och auberginen. Häll i den pressade citronen. Fräs vidare 6-7 minuter. Tillsätt korinterna och bulguren (torr). Blanda väl. Lägg på lock och sänk värmen. Låt sjuda 10-15 minuter. Rör om ibland. Gör såsen under tiden. Smält smöret i en liten kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, först lite i taget, sedan alltihop, och låt koka upp tills det tjocknar. Ta av från värmen. Tärna de hårdkokta äggen och rör ner i såsen. Sprid ut grönsaksblandningen i en liten långpanna. Häll såsen så jämnt som möjligt ovanpå. Strö paprikapulver överst och sätt in i ugnen, 175 grader 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben