Persisk saffranskyckling med berberisris

Serverar: 4 portioner

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Kyckling på persiskt vis som lagas på ett något svenskare sätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Grillspett
  • ½ pkt saffran
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk olivolja
  • ½ finhackad röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja, att steka i
  • Ris
  • 1 dl torkade berberisbär
  • 1 msk flytande margarin att steka i
  • 2 msk vatten
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl basmatiris
  • ½ pkt saffran
  • Sås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl finhackad mynta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär varje kycklingfilé i 2-3 långsmala bitar.
    2. Blanda saffran, gurkmeja, olivolja, chilifrukt, pressad vitlök, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt kycklingfilén och låt den marineras i cirka 15 minuter.
    3. Trä kycklingköttet på grillspett. Stek grillspetten i olja i en stekpanna.
    4. Riset: Fräs berberisbären i lite margarin i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och låt alltsammans småfräsa någon minut under omrörning. Ställ kastrullen med bären åt sidan.
    5. Fräs basmatiriset i lite margarin i en annan kastrull. Tillsätt saffran, vatten och salt enligt anvisningen på paketet. Låt riset koka i 20 minuter. Tillsätt berberisbären.
    6. Blanda samman alla ingredienser till den kalla såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    martina63 17 juni 2011

    Jätte gott! en 4:a av mig :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben