Saffranskyckling

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Detta recept är minst lika gott som enkelt! Om man inte äter kyckling så går det bra att göra samma sak med quornfiléer. Värt att tänka på i så fall är att quornfiléer vanligtvis är lite mindre än kycklingfiléer, så man får räkna med att det går åt en hel påse sådana

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 100 g cocktailtomater
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl crème fraiche med smak av saffran och tomat
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen lite lätt i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnsform. Hacka schalottenlöken och dela paprikan i lagom stora bitar. Blanda ut saffranet i grädden och häll sedan över detta. Klicka över crème fraichen. Krydda med lite salt och peppar. Grädda i ugn i 15-20 minuter. Tag sedan ut och rör om lite. Lägg till sist i cocktailtomaterna och grädda sedan i ytterligare 10 minuter.
    2. Servera med ris eller pasta. Grön tagliatelle är ett hett tips - det blir jättefina färger på tallriken och en fröjd för ögat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben