Saffranskyckling

Serverar: 4 portioner

Perfekta bjudrätten i kommande julbrådska!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör
  • 1-2 purjolökar
  • 1 apelsin
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche, saffran och tomat
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
    2. Skär purjolöken i bitar. Riv skalet och pressa saften ur halva apelsinen. Skala den andra halvan och skär den i bitar.
    3. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Häll på crème fraiche och apelsinsaft och -skal. Lägg ner kycklingen i såsen. Låt allt koka på svag värme under lock ca 10 min. Strö över apelsinbitarna.
    4. Servera med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben