Saffranspannkaka med grädde och salmbärssylt

Serverar: 4 portioner

Saffranspannkaka är en äkta gotländsk efterrätt som uppskattas, inte bara där, utan i hela landet. perfekt att göra om du har risgrynsgröt över. Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och salmbärssylt.

Ingredienser

  • 1 l risgrynsgröt
  • 1½ dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 paket saffran
  • 3 ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl russin
  • Smör till formen
  • Till servering
  • 1½ dl grädde vispad
  • Salmbärssylt eller annan god sylt
  • Instruktioner

    Koka risgrynsgröt enligt anvisning på förpackningen. Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint. Blanda i mandeln, grädden, äggen, vaniljsockret samt russinen i gröten. Stöt saffran i en mortel tillsammans med strösockret. Smöra en ugnssäker form och lägg i smeten. Grädda i ugn 175 grader i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (1)

    krook 9 maj 2010

    Enkel och mkt god saffranspannkaka

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben