Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone

Knaprigt juliga skorpor som serveras med en underbart god kräm.

Ingredienser

  • 100 g skållad skalad mandel
  • 100 g smör
  • 0.75 dl råsocker
  • ½ dl socker
  • 2 ägg
  • ½ g saffran
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk vaniljsocker
  • Clementinmascarpone
  • 3 clementiner
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Låt kallna. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
    3. Stöt saffranet med 1 tsk socker i en mortel, blanda med 1 msk hett vatten och vänd ner i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mandeln och arbeta ihop till en deg.
    4. Dela degen i 5 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd ca 35 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite med handflatan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    5. Sänk ugnen till 100 grader.
    6. Skär varje längd i ca 15 sneda bitar medan de är varma. Lägg dem på plåtar med snittytan uppåt och torka i ugnen i ca 40 minuter.
    7. Skala och skär clementinklyftorna i halvor. Blanda mascarpone med florsocker och vänd ner clementinbitarna.
    8. Bred clementinmascarpone på skorporna och servera.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (1)

    Fladie 17 december 2012

    Godaste skorpor jag någonsin ätit men har inte prövat krämen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben