Saffransskorpor med nötter

Serverar: 40 portioner

Tid: 55 minuter

Gott till glöggen

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1,5 pkt saffran
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g hackade hasselnötter
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret med saffran i en kastrull. Ta av från plattan och låt svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och övriga ingredienser. Häll ner smöret och arbeta ihop till en deg.
    3. Forma 4 av långa rullar, ca 20 cm långa. Lägg på bakplåtsklädd plåt och strö över lite mjöl över. Grädda 20 minuter, ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader.
    4. Skär de varma längderna på snedden till ca 2 cm breda bitar. Vänd dem och låt torka i ugnen ca 20-30 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben