Saffranssockerkaka med glasyr och krossad choklad

Serverar: 10-12 portioner

Mjuk kaka med ett härligt tuggmotstånd av hackad choklad.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ g saffran
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g ljus eller mörk choklad, grovhackad
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 3 msk kakao
  • Ca 1½ dl florsocker
  • Garnering
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 1½ liter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret och blanda det med mjölk och saffran. Häll ner blandningen i skålen med ägg och socker.
    3. Tillsätt bakpulver och mjöl i smeten. Rör sist ner chokladhacket. Häll smeten i kakformen och grädda kakan längst ner i ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
    4. Smält smöret till glasyren. Tillsätt kakao och florsocker, lite i taget. Rör ihop allt till en bredbar glasyr.
    5. Bred glasyren över kakan och strö över kokos innan glasyren stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben