Saffranssoppa med potatis och linser

Serverar: 4 portioner

En underbart god och värmande vegetarisk soppa med lite julsmak.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • ½ g saffran
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl vitt vin
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde, gärna havregrädde
  • 2 kvistar rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Grovt bröd
  • Hummus
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i bitar. Hacka lök och vitlök grovt och fräs det i olja, strö över saffran efter ett par minuter. Fräs ytterligare någon minut under omrörning, kom ihåg att ha väldigt låg temperatur så att inte saffranet bränner vid.
    2. Häll ner potatis och linser i pannan och fräs någon minut, tillsätt sedan vin, buljong och grädda. Hacka rosmarin och rör ner. Låt puttra 7-10 minuter. Välj att servera soppan som den är eller mixa den med en stavmixer. Ska du servera den utan att mixa den så var uppmärksam på koktiden så att inte potatisen och linserna blir för överkokta.
    3. Smaka av med salt och peppar och servera soppan med grovt bröd med hummus på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben