Saftig apelsinkaka med chokladglasyr

Apelsin och choklad är en klassisk smakkombination och här kommer de verkligen till sin rätt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal och saft av 1apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Ev. sockerpärlor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä en liten långpanna, 17*26 cm, med bakplåtspapper.
    3. Smält smöret i en gryta. Rör i sockret, äggen, vaniljsockret, det rivna apelsinskalet och saften och sist vetemjölet.
    4. Häll smeten i formen. Grädda i 30minuter. Låt kakan svalna i formen.
    5. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull.
    6. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i grädden under omrörning.
    7. Lossa kakan och häll över glasyren. Dekorera eventuellt med socker pärlor.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben