Saftig bärkaka

En jättegod och saftig kaka som med fördel kan bakas dagen innan servering. Kan ätas som den är eller med fluffig vaniljvisp!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt margarin
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl matyoghurt
  • 1,5-2 dl bär, blåbär, hallon, krusbär, rabarber, äpple eller vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör i vaniljsocker och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med yoghurten.
    3. Häll hälften av smeten i en smord och bröad (gärna med kokos!!) form, minst 1 1/2 liter. Lägg på hälften av bären och klicka sen i resten av smeten. Avsluta sedan med att strö på de sista bären, tryck ev. in dem lite i kakan.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben