Saftig blåbärskaka med mandel

Serverar: 8 portioner

En otroligt enkel och saftig kaka med mandelmjöl. Om du inte har färska blåbär så fungerar det också med frysta. Gräddningstiden kan bli något längre med frysta blåbär.

Ingredienser

  • Smör och mandelmjöl till pannan eller formen
  • 50 g smör
  • 3 stora ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl mandelmjöl, 150 g
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g blåbär
  • Tillbehör och garnering
  • 50 g blåbär
  • Florsocker
  • Vaniljsås eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en stekpanna eller bakform, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Mjöla med mandelmjöl.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret i äggvispet. Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver i en egen skål och blanda sedan ner det i smeten. Blanda väl. Häll smeten i formen. Häll på blåbären.
    3. Grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Prova med en sticka att den känns torr. Låt svalna.
    4. Garnera med blåbär, pudra över florsocker. Servera som den är eller tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben