Saftig fruktpaj

Serverar: 6 portioner

Blåbär, kiwi, you name it - den blir garanterat god!

Ingredienser

  • PAJSKALET
  • 2½ dl vetemjöl
  • 100 g smält margarin
  • ¼ dl socker
  • 1/6 tsk bakpulver
  • FYLLNING I PAJSKALET
  • 4 dl creme fraichè
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Tryck ut smeten till pajskalet i en pajform och grädda 15 min i 175 grader.
    2. Lägg i fyllningen när skalet är färdiggräddat.
    3. Lägg på färsk frukt eller bär: ex jordgubbar, kiwi, hallon eller blåbär.
    4. Smält en ”korv” aprikosmarmelad. Sila bort aprikoserna och bred över gelén över pajen.
    5. Kan gräddas i god tid före. Servera ev lite vispad grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben