Saftig grönsakspaj

Ett vegetariskt pajalternativ som smälter i munnen.

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 2 msk olja
  • 1 lök
  • 170 g färska champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 squash
  • 1 1/2 tsk körvel eller timjan
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g vitlöksost
  • 2 ägg
  • Topping
  • 2 tomater
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka upp smör, vatten och salt i en kastrull. När det kokar tillsätts allt mjöl på en gång. Rör om kraftigt tills degen lossnar från kastrullkanterna. Låt svalna. Vispa ned äggen, ett i gången med elvisp. Bred ut degen i en pajform (Ø 24 cm).
    2. Hacka löken, skär champinjonerna, strimla paprikan och squashen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna. Låt stå och badda utan lock några minuter. Krydda med körvel/timjan, svartpeppar och salt. Rör ned färskosten och låt svalna i 10 minuter. Tillsätt äggen och rör om ordentligt.
    3. Häll fyllningen i pajbotten. Skär tomaterna i skivor och rada dem överst. Strö över riven ost och grädda på nedre falsen i 200 grader, 30-35 minuter.
    4. Servera gärna med grekisk sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben