Saftig jordgubbskaka

Serverar: 8-10 portioner

Smarrig jordgubbskaka som är glutenfri.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • Ca 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk, grädde eller yoghurt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Ca ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen med mandelmjöl, ca 24 cm i diameter eller ca 1½ liter.
    2. Vispa smör och socker tills det blivit vitt och krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mandelmjölet med bakpulver. Vänd ner mjölblandningen omväxlande med mjölken, grädden eller yoghurten i smeten.
    3. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 minuter. Prova med en sticka om den är klar. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den på ett galler.
    4. Skölj och halvera jordgubbarna. När kakan svalnat, pudra den med florsocker och lägg på skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben