Mustig, raffinerad och dessutom näringsrik - detta är ett nytt sätt att tillaga kassler. Den passar utmärkt som söndagsmiddag.
Ingredienser
800 g kassler utan ben
Svartpeppar
400 g surkål
2 tsk kumminfrön
Salt
8 medelstora potatisar
3 morötter
2 syrliga äpplen
2½ dl grönsaks- eller köttbuljong
50 g äppelgelé
1 msk färskpressad citronsaft
Instruktioner
- Ta bort snöret som sitter runt kasslern och krydda den med svartpeppar. Låt surkålen rinna av och rör den luftig med två gafflar. Krydda med kummin och salt. Lägg surkål och kassler i en stor, ugnsfast form.
- Tvätta potatisen grundligt och skär den i klyftor. Skala morötterna och skär dem i skivor. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhusen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg morötter, potatis och äpplen ovanpå surkålen, runt kasslern. Häll över buljongen. Sätt in i ugnen och stek i ca 50 minuter. Vänd kasslern 1-2 gånger och pensla den med äppelgelé blandad med citronsaft.
- Ta ut kasslern ur ugnen. Servera den hel eller skär den i fina skivor och lägg upp dem på ett fat. Smaka av surkål och grönsaker med salt och peppar och lägg det sedan runt kasslerskivorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)