Detta bröd går fantastiskt snabbt och lätt att baka och smakar underbart med en ostbit och lite marmelad på fredagskvällen, eller som frukost inför en krävande dag!
Ingredienser
1 ½ dl havregryn
2 dl fullkornsmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar
½ dl majsmjöl
½ dl krossade linfrön
1-2 dl russin
1 tsk salt
1 ½ tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
½ dl sirap
1 ½ dl lingonsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader C.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör i fil, sirap och lingonsylt.
Häll röran i en smord avlång brödform och
grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
- TIPS: Jag använder blåbär- och hallonfil och brukar byta ut lite av russinen mot torkade aprikoser.
Sedan kan man ju alltid lägga till lite solrosfrön, pumpakärnor eller nötter…
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)