Saftig lättbakad limpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Detta bröd går fantastiskt snabbt och lätt att baka och smakar underbart med en ostbit och lite marmelad på fredagskvällen, eller som frukost inför en krävande dag!

Ingredienser

  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • ½ dl majsmjöl
  • ½ dl krossade linfrön
  • 1-2 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • ½ dl sirap
  • 1 ½ dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader C. Blanda de torra ingredienserna. Rör i fil, sirap och lingonsylt. Häll röran i en smord avlång brödform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    2. TIPS: Jag använder blåbär- och hallonfil och brukar byta ut lite av russinen mot torkade aprikoser. Sedan kan man ju alltid lägga till lite solrosfrön, pumpakärnor eller nötter…
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben