Saftig lingonkaka

Serverar: 1 portioner

Lingonsylt och riktligt med kryddor gör den här pepparkakan alldeles särskilt läcker. Den är både saftig och hållbar.

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kryddnejlikor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk lingonsylt
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienserna och rör därefter ner lingonsylten, mjölk och det smälta fettet. Häll smeten i en smord och bröad form, rymd ca 2 liter, för kakan blir stor. Grädda i ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben