Saftig morotskaka med phillyglasyr och lavendeltopping

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En god och saftig morotskaka som jag hittade för ett par år sen som är från SVT's Gröna Rum program. Gör ibland större sats av glasyren.

Ingredienser

  • Kakan
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl matolja
  • 3 dl morötter, finrivna
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyren
  • 60 g philadelphiaost
  • 25 g margarin eller smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    Kakan: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner oljan och de finrivna morötterna. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl i en bunke och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter i den nedre delen av ugnen. Glasyren: Blanda philadelphiaosten med smör eller margarin och florsocker Låt kakan svalna innan glasyren breds på. Toppa med en näve lavendelblommor eller andra ätliga blommor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben