Saftig morotsstubbe

Serverar: 7-10 portioner

Den är så god.Är nog det godaste jag har smakat på länge.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Till plåten
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 200 g smör el. margarin
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • Dekor
  • Strimlad morot
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    1. 1. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner morötterna och margarin.
    2. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel.Sikta ner i äggsmeten och blanda.
    3. 3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna,30x40 cm. Pensla med margarin och strö över kokos.Bred försiktigt ut smeten jämnt över långpannan. Grädda mitt i ugnen ca: 10 min 200grader.Låt kakan svalna på pappret.
    4. 4. Fyllningen: Rör smöret och osten till en smidig kräm och tillsätt flor och vaniljsocker.
    5. 5.Stjälp upp den kalla kakan på ett smörpapper. Fördela 2/3 av krämen över kakan och rulla ihop från långsidan med hjälp av pappret.
    6. 6. Bred resterande av kräm jämn över rullen. Dekorera med morotsstrimlor och några kvistar citronmeliss.Ställ tårtan kylen en stund. Går bra att frysa !

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cgubb03 2 januari 2013

    Hej! Detta är en jättegod kaka men jag ser att mängden vaniljsocker till frostingen inte finns med.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben