Saftig och hållbar Sockerkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Den här sockerkakan gör jag ofta. Saftig och riktigt god och olika varianter går att göra utifrån grundreceptet.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 4 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 1-2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Rör socker, vaniljsocker och rumsvarmt smör poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Blanda bakpulver i mjölet och blanda ner detta i smeten tillsammans med vattnet. Rör ned kokosflingor. Smörj en stor sockerkakasform, jag brukar strö den med lite kokos. Häll i smeten och grädda sockerkakan i 175 grader i 50-55 minuter.
    2. Varianter: 1. Uteslut kokosflingorna och ta konjak istället för vatten! 2. Uteslut kokosflingorna och smaksätt med apelsinskal och lite gul hushållsfärg.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben