Mormors saftiga sockerkaka

God och saftig kaka med russin, hasselnötter och suckat!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl russin
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl suckat
  • 1 dl syltade apelsinskal
  • 10 cocktailbär i olika färg - allt hackat i mindre bitar och blandat med 2 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smörj och bröa en 1 1/2 l form.
    3. Rör matfett och socker till den är vit, lös och porös. Använd elektiskt visp eller ballongvis för bästa resultat.
    4. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg.
    5. Tillsätt den hackade fyllningen
    6. Blanda försiktigt ner mjölet, som blandats med bakpulvret, i äggsmeten. Rör inte för mycket; då försvinner luften du vispat in i äggsmeten.
    7. Häll upp smeten i formen. Grädda på nedersta falsen 60-70 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben