Saftig pepparkaka i långpannan

Provade att baka denna kaka härom kvällen - Helt suveränt god och saftig ! Dessutom äggfri...

Ingredienser

  • 7 1/2 dl filmjölk
  • 7 dl socker
  • 3 tsk kanel
  • 3 tsk nejlikor
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 msk lingonsylt
  • 150 g smält margarin
  • 9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg alla torra ingredienser + filen i en stor bunke.
    2. Smält smöret.
    3. Tillsätt smöret i mjölblandningen och rör om med en sked tills allt är blandat ( behöver ej vispas ). Häll i smord och bröad långpanna och grädda i 200 grader ca 25 minuter.
    4. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tavadduharhemma 26 november 2009

    Denna kaka är ju supergod, riktigt mjuk och saftig sockerkaka. Älskad av arbetskamraterna idag på fikat. Jag tog dock "bara" 5 dl socker (4 hade nog räckt enligt min smak). Busenkel att röra ihop och lagom till ugnens stora långpanna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben