Saftig sockerkaka med äpple

Serverar: 6-8 portioner

Istället för soyamjölk kan man ev. använda vatten och även olja istället för mjölkfritt margarin, men det blir inte alls lika gott. Tål någon inte äpple kan man ha i lite kardemumma och möjligtvis lite kaffe.

Ingredienser

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.25 dl soyamjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 msk sirap
  • 1 grönt äpple
  • Instruktioner

    Smält fettet och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan fett och soyamjölk. Rör ned mjölet blandat med bakpulver, kanel vaniljsocker. Häll i sirapen och det småhackade äpplet (kanske att inte hela äpplet behövs). Häll i den smorda och bröade formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader. Känn med sticka att kakan är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben