Saftig sockerkaka med mandel och citron

Serverar: 12 portioner

Denna underbara sockerkaka är fylld med både mandel och citron.

Ingredienser

  • 50 g russin
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör eller margarin
  • Matfett till formen
  • Ströbröd till formen
  • 2½ dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • Skalet av en citron
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsyoughurt
  • 100 g krossad mandel
  • Instruktioner

    1. Skölj russinen i hett vatten. Torka av dem lätt med hushållspapper och strö över lite mjöl. Blanda mjöl och bakpulver. Smörj formen med matfett och täck kanterna med ströbröd.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda matfettet med socker, salt och citronskal och rör om tills blandningen är porös. Blanda ner äggen, ett i taget. Blanda sedan ner mjölblandningen, youghurt, russin och mandel var för sig. Blanda väl efter varje ingrediens.
    3. Häll smeten i formen. Ställ in kakan i ugnen och grädda i cirka en timma. Prova om kakan är färdig.
    4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lätt. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna helt. Sikta över florsocker precis före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben