Välj en så stor gryta att både kött och buljong får plats. Häll coca-cola, lättöl, soja, kryddor och köttbuljongen i grytan. Skala och klyfta löken. Lägg ner den i grytan. Låt allt koka upp.
Lägg ner köttet i buljongen och låt det sjuda under lock ca 35 minuter. Stick in en kött-termometer i köttets tjockaste del. Sjud under lock i ytterligare ca 30-35 minuter eller tills termometern visar 75°. Ta grytan från värmen men låt köttet ligga kvar ca 20 minuter.
Sila skyn och häll ner den i en kastrull. Rör samman mjöl och grädde till en slät redning. Vispa ner redningen i skyn och låt såsen koka ca 3 minuter. Smaka av.
Servera med ex. hasselbackspotatis.
Låter mycket gott. Tror du att man kan koka den i ugnen,typ som man kan göra med skinka eller blir inte bra kanske.
Mvh Annica
Sov gott
ylwa29 juni 2010
Gjorde detta på Midsommardagen, helt fantastiskt gott,
underbar sås blev det av skyn.
En klar 5 blir det, skulle sätta mer om det gick.
Kan verkligen rekomendera alla att testa detta recept.
Tack för ett recept jag kommer att göra många, många gånger.
720113 september 2010
Kanonrecept.....blir nästan som en porterstek....
Jag tillsatte 2 krossade vitlöksklyftor också.
Måste testas....
stunberg14 november 2010
FANTASTISK sås, jag tillsatte lite av min hemgjorda glögg oxå och det blev en härligt rund smak. Tyckte dock att köttet blev lite torrt, hade fransyska. Men gott-helt klart!
Daaanyy14 september 2011
Ska testa denna på söndag.
Ska man inte vända steken under tiden den tillagas? Eller är det meningen att skyn ska täcka steken?
Hjälp en förvirrad ung pappa :P
Josses25 september 2011
Gjorde denna stek idag på en bit bogstek av nöt jag hittade frysen.
Gott var det men aningen stark sås, det var mycket av den som hann koka bort men lite extra grädde, vatten och en dutt crem fraiche så var det suvve. Hade pressad potatis och kantarellstuvning till också.
Låter mycket gott. Tror du att man kan koka den i ugnen,typ som man kan göra med skinka eller blir inte bra kanske. Mvh Annica Sov gott
Gjorde detta på Midsommardagen, helt fantastiskt gott, underbar sås blev det av skyn. En klar 5 blir det, skulle sätta mer om det gick. Kan verkligen rekomendera alla att testa detta recept. Tack för ett recept jag kommer att göra många, många gånger.
Kanonrecept.....blir nästan som en porterstek.... Jag tillsatte 2 krossade vitlöksklyftor också. Måste testas....
FANTASTISK sås, jag tillsatte lite av min hemgjorda glögg oxå och det blev en härligt rund smak. Tyckte dock att köttet blev lite torrt, hade fransyska. Men gott-helt klart!
Ska testa denna på söndag. Ska man inte vända steken under tiden den tillagas? Eller är det meningen att skyn ska täcka steken? Hjälp en förvirrad ung pappa :P
Gjorde denna stek idag på en bit bogstek av nöt jag hittade frysen. Gott var det men aningen stark sås, det var mycket av den som hann koka bort men lite extra grädde, vatten och en dutt crem fraiche så var det suvve. Hade pressad potatis och kantarellstuvning till också.
Mycket gott!