Saftig syrensockerkaka

Serverar: 10 portioner

Otroligt saftig sockerkaka med en twist av syrenblommor.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl socker
  • 2 stora ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl syrenblommor, färska
  • Till formen
  • Oskalade sesamfrön eller andra frön
  • Servering
  • Vispad grädde med en klick hallonsylt i
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1½ liter med sesam- eller andra frön.
    3. Rör smör och socker vitt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner grädden. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner det tillsammans med syrenblommorna i smeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna en stund i formen innan den får kallna på ett galler under bakduk.
    5. Servera kakan i skivor med en klick vispad hallongrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben