Saftiga ananasmuffins

Serverar: 20-24 portioner

Den söta och exotiska frukten ananas gör verkligen underverk i dessa saftiga och smakrika muffins med festlig glasyr.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl filmjölk
  • 75 g smör, smält
  • 1 burk krossad ananas, ca 225 g
  • Glasyr
  • 3½ dl florsocker
  • 2-3 msk ananasspad från konservburken
  • 1 ananasring, skuren i småbitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det ihop med resten av ingredienserna i äggsmeten.
    3. Ställ ut 20-24 muffinsformar på en ugnsplåt eller i en muffinsform. Fyll dem till ca 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem kallna.
    4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr.
    5. Bred ut den på kakorna och toppa med en bit ananas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben