Dessa härligt mäktiga och saftiga bitar är ett mellanting mellan kladdkaka och småkakor och innehåller generösa mängder hackad choklad, hasselnötter och fudge.
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ¼ dl farinsocker
1 msk snabbkaffe upplöst i 1 msk hett vatten
1 stort ägg
3 ¾ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
60 g grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade och skållade hasselnötter
70 g grovhackad fudge eller mjuk kola
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
Smörj och klä en 20 cm bred, fyrkantig kakform.
- Vispa smör, socker, farinsocker poröst. Tillsätt kaffet följt av ägget. Sikta över mjölet och bakpulvret och rör om.
Blanda i chokladen, hasselnötterna och fudgen.
- Fyll kakformen med smeten, jämna till ytan och grädda i ca 25 minuter tills kakan är pösig och guldbrun.
Låt den svalna i formen i ca 5 minuter och skär den sedan i 12 avlånga bitar.
Låt bitarna svalna en stund till i formen innan du försiktigt drar bort bakplåtspapperet.
Liknande recept
Kommentarer (0)