Saftiga kaffebitar

Serverar: 12 portioner

Dessa härligt mäktiga och saftiga bitar är ett mellanting mellan kladdkaka och småkakor och innehåller generösa mängder hackad choklad, hasselnötter och fudge.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ¼ dl farinsocker
  • 1 msk snabbkaffe upplöst i 1 msk hett vatten
  • 1 stort ägg
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 60 g grovhackad mörk choklad
  • 1 dl grovhackade och skållade hasselnötter
  • 70 g grovhackad fudge eller mjuk kola
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj och klä en 20 cm bred, fyrkantig kakform.
    2. Vispa smör, socker, farinsocker poröst. Tillsätt kaffet följt av ägget. Sikta över mjölet och bakpulvret och rör om. Blanda i chokladen, hasselnötterna och fudgen.
    3. Fyll kakformen med smeten, jämna till ytan och grädda i ca 25 minuter tills kakan är pösig och guldbrun. Låt den svalna i formen i ca 5 minuter och skär den sedan i 12 avlånga bitar. Låt bitarna svalna en stund till i formen innan du försiktigt drar bort bakplåtspapperet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben