Saftiga kanelrutor

Serverar: 20-24 portioner

Läcker mjuk kaka med ett frasigt kanelkryddat smultäcke.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Topping
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 4 dl havregryn
  • 1 3/4 vetemjöl
  • 1 msk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 30x35 cm, klädd med bakplåtspapper.
    3. Nyp ihop alla ingredienser till toppingen, så att det blir en smuldeg. Fördela smulorna över smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-38 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben