Saftiga Lussekatter

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 2 timmar

Penslas med ägg och beströs med pärlsocker.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smält margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 pkt saffran a` 0,5 g
  • 1/2 ägg(resten att pensla bullarna med)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • Ca 9 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Russin
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smält margarinet, slå i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör i socker och salt. Tillsätt saffran och degspadet,blanda tills jästen har löst sig. Tillsätt ägg och mjöl blandat med bakpulvret. Knåda in russin om så önskas. Låt jäsa ca 10 minuter. Baka ut lussekatter och tryck fast lite russin. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Låt bullarna jäsa på bakpapperskädda plåtar i ca 45 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (1)

    babyreiko 14 december 2012

    mycket goda tackar för recept :)

    Relaterade Artiklar

    Kul med julbak
    Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...

    Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
    Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben