Serverar: 20-25 portioner
Tid: 2 timmar
Penslas med ägg och beströs med pärlsocker.
Smält margarinet, slå i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör i socker och salt. Tillsätt saffran och degspadet,blanda tills jästen har löst sig. Tillsätt ägg och mjöl blandat med bakpulvret. Knåda in russin om så önskas. Låt jäsa ca 10 minuter. Baka ut lussekatter och tryck fast lite russin. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Låt bullarna jäsa på bakpapperskädda plåtar i ca 45 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.
Kul med julbak
Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...
Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...
mycket goda tackar för recept :)