Saftiga nyponbullar

Serverar: 12 portioner

Jättegott med nygräddat till frukost. Förbered bullarna på kvällen , och grädda till frukost.

Ingredienser

  • ½ pkt färsk jäst
  • 3 dl nyponsoppa
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vetekli eller havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. På kvällen: Rör ut jästen i kall nyponsoppa.. Tillsätt oljan, salt, vetekli och mjöl. Forma bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ställ svalt eller i kylskåp över natten.
    2. På morgonen: Ställ ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med vatten och strö på lite kli. Grädda ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben