Saftiga örtbröd

Serverar: 12-14 portioner

Keso gör de här frallorna saftiga, basilika ger en fin sötma.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 3/4 ljus sirap
  • 2 tsk havssalt
  • 250 g keso
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • 1 ägg till pensling
  • Lite hackad basilika att strö över
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen i lite av degvätskan. Tillsätt sirap, salt, keso och hackad basilika.
    2. Rör ner grahamsmjölet och därefter lite vetemjöl i taget. Arbeta samman till en smidig deg, den ska vara lite lös. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ta upp degen och knåda den väl. Forma bullar, gärna lite slarvigt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö eventuellt lite hackad basilika över.
    6. Sätt in brödet och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    7. Grädda i 20-25 minuter. Ta ut bullarna och låt dem svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben