Saftiga rågrutor med lingonsylt

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme

Gott till frukost

Ingredienser

  • 3 dl rågflingor
  • 3 dl mjölk
  • 50g jäst
  • 2 dl filmjölk
  • ½ dl rapsolja eller olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk lingonsylt
  • 2 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg rågflingor i en skål. Koka upp mjölken, häll över rågflingorna och blanda, låt stå tills temperaturen sjunkit till 37 grader.
    2. Smula ner jästen i skålen och blanda väl. Tillsätt filen, olja, salt, lingonsylt, honung, grahamsmjöl & det mesta av vetemjölet.
    3. Låt degen jäsa i övertäckt skål ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut den så den passar i långpannan.
    4. Lägg degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten, skåra till lagom stor rutor och låt jäsa ytterligare 30 min.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben