Saftiga småbröd

Serverar: 24 portioner

Saftiga småbröd utan gluten och vanligt mjöl. Ett tips är att tillsätta 200 g skinka i degen så kan du äta brödet utan pålägg.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 120 g crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g smält smör
  • 150 g riven ost
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl fibrex
  • 20 g fiberfin
  • 20 g fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa försiktigt ihop crème fraiche, ägg och smält smör med en visp. Riv osten och blanda ner den i smeten. Blanda samman alla torrvarorna och vänd sedan ner dem i äggsmeten med en slev. Låt degen stå och svälla i 10 minuter.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Forma små bullar i handen med hjälp av en matsked och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben