Saftigt dinkelbröd
Serverar:
10 portioner
Brödet formas till bullar och läggs i långpanna.
Ingredienser
25 g jäst
2½ dl mjölk
½ dl solrosfrön
1 äpple, rivet
1½ dl yoghurt
1 msk honung
1 tsk salt
5 dl fullkornsdinkelmjöl
2-3 dl vetemjöl el siktat dinkelmjöl
Pensling
Vatten
Solrosfrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader, häll över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt solrosfrön, rivet äpple, yoghurt, honung, salt, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl, den ska vara lite kladdig, och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma bullar med lätt mjölad hand. Deg med dinkel ska vara lite kladdig.
Lägg i långpanna med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på solrosfrö.
Grädda i 225 grader i 15 minuter.
Liknande recept
Tyskt dinkelbröd
2
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Saftiga rågbitar i långpanna.
4.8
4 h
1
3
Min saftiga smörgåstårta
3.6
20-25
7
Dinkelbröd med siktat mjöl
4.8
2 h
2
5
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Billigt, saftigt bröd
2 h
30
Räksmörgås med fullkorns- eller dinkelbröd
1
Saftig, god och kryddig mjuk pepparkaka
5
1 h 20 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!