Saftigt dinkelbröd

Serverar: 10 portioner

Brödet formas till bullar och läggs i långpanna.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 äpple, rivet
  • 1½ dl yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2-3 dl vetemjöl el siktat dinkelmjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader, häll över jästen och rör tills den lösts upp.
    2. Tillsätt solrosfrön, rivet äpple, yoghurt, honung, salt, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet.
    3. Arbeta degen väl, den ska vara lite kladdig, och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma bullar med lätt mjölad hand. Deg med dinkel ska vara lite kladdig.
    5. Lägg i långpanna med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på solrosfrö.
    6. Grädda i 225 grader i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben