Saftigt solrosbröd med apelsin

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Prova att blanda lite apelsinmarmelad i degen det ger saftighet och lite sötma. Blandar du även i solrosfrön ger det en god, nötaktig smak

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • ½ dl matolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • ½ dl apelsinmarmelad
  • 1 dl solrosfrön
  • ca 13 dl vetemjöl eller rågsikt
  • Pensling
  • 1 äggula
  • 1 msk olja
  • ½ dl solrosfrön
  • Instruktioner

    Värm filjmjölken och oljan i mikron till 37 grader. Smula i jästen, tillsätt salt och marmelad. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt solrosfrön och nästan all mjöl, arbeta ihop till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk på dragfri plats ca 30 minuter till dubbel storlek. Ta upp degen på lätt mjölat bakbor och arbeta igenom den. Dela degen i två lika delar och forma till runda bröd. Lägg bröden på en plåt med bakpapper och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. ca 30-40 minuter. Till pensling vispar du äggulan och oljan med en gaffel. Pensla brödet med blandingen, strö över solrosfrön. Grädda bröden en fals under mittten ca 30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben