Saftsås

Serverar: 5 portioner

Tid: 15 minuter

Den är god och lätt att göra. jätte god till risalamalta

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl råsaft
  • 1½ msk potatismjöl
  • Ev. socker
  • Instruktioner

    Blanda vatten, saft och potatismjöl i en kastrull, koka upp under omrörning. Smaka av med ev. socker och pressad citron. Häll upp såsen och strö lite socker på ytan så att den inte skinnar sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sivan52 31 december 2008

    Detta minns jag att min mamma gjorde till mig när jag var liten. Hälsningar Siv

    jasmine2000 3 januari 2011

    Min farmor brukar göra risalamalta med blåbärssaftsås detär super duper gott! :-)

    henrik 4 september 2019

    Saftsås till hälsingeostkaka - smarrigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben