Risgrynsgröt i ugn med hemmagjord saftsås

Serverar: 4-6 portioner

Extremt enkelt sätt att göra risgrynsgröt på... Aldrig mer vidbränd gröt. Skinnet plockas bort eller äts upp. Tänk på att får gröten stå för länge kommer den fasta till sig.

Ingredienser

  • Risgrynsgröt
  • 2 dl risgröt
  • 13 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 0,75 tsk salt
  • Saftsås
  • 5 dl jordgubbssaft
  • 3,4 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Gröt: Häll alla ingredienser i en djup ugnsform och tillaga på 175 grader i cirka 1,5 timme.
    2. Saftsås: Blanda, koka upp och låt svalna.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben