Risgrynsgröt med saftsås

Risgrynsgröt passar året om, men är extra viktig till jul. Havredryck passar perfekt med rissmaken, och dessutom bränner den inte vid alls lika lätt som vanlig mjölk.

Ingredienser

  • 1,25 dl rundkornigt ris
  • 3 dl vatten
  • 1½ tsk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 4 dl havredryck
  • ½ kanelstång
  • Saftsås
  • 2 dl saft, röd
  • 3 dl vatten
  • 1½ msk potatismjöl
  • ½ msk socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, rapsolja och salt. Tillsätt riset och koka på svag värme ca 10 minuter. Rör ner Havremjölk och kanelstång. Koka på svag värme, 30 - 40 minuter.
    2. Saftsås: Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning.
    3. Häll upp såsen och strö över lite socker så att den inte skinnar sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben