Risgrynsgröt med saffran

Serverar: 4 portioner

En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.

Ingredienser

  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 1/2 pkt saffran, 0,25 g
  • 1 msk hett vatten
  • Till servering
  • Pistagenötter eller kanel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop saffran och vatten och låt det dra en stund. Blanda gröt och saffranslösningen i en kastrull och värm under omrörning. Servera med hackade pistagenötter eller kanel.
    2. Tips! När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 3 september 2009

    Hmm, ramadan i all ära , men det gick bra att bryta fastan efter natten som varit o äta denna till frukost. Den VAR god, 5 poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben