Risgrynsgröt i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt och smidigt, sköter sig själv i ugnen och det bästa av allt är att det inte bränner fast!

Ingredienser

  • 2,5 dl grötris
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1-2 msk vaniljsocker
  • 7 dl standardmjölk (3%fetthalt)
  • 2-3 dl grädde (40% fetthalt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 ° med gallret på nedersta falsen.
    2. Koka upp vattnet tillsammans med risgrynen, kanelstången och vaniljsockret i en gryta som tål ugnsvärme. Låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
    3. Höj värmen på spisplattan, häll i mjölken och grädden, rör om och låt allt koka upp och rör om. Obs: skall endast koka upp.
    4. Ställ in grytan i ugnen med locket på. (Kontrollera att locket tål ugnsvärme!)
    5. Låt stå i ugnen ca 35 minuter. Ta ut och kontrollera grötens konsistens efter hur du önskar ha den, är den för tjock, späd med mer mjölk. Är den för lös, låt den stå inne i ugnen en liten stund till.
    6. Servera ev med kanel, socker och mjölk.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben