Servera gärna med lemoncurd, sylt, marmelad... eller varför inte med en bit comté och grönt té.
Ingredienser
1 st ägg
500 g vetemjöl special
12 g bakpulver
10 g salt
100 g socker
170 g smör
260 g mjölk
Instruktioner
- Ugn 220 grader.
- Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt.
- Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 2 cm tjock och stick ut runda bottnar eller valfri form.
- Sätt bottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla bottnarna med ett uppvispat ägg.
- Baka dem sedan ca 15 minuter så de får vacker gyllenbrun färg.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hittade du det här receptet på recept.nu?? För där fanns ett exakt likt recept på scones...