Salade folle (Galen sallad)

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Från SRs program Meny igår skrev jag ned ett salladsrecept som man inte skrivit upp på hemsidan. Jag provade igår kväll, i min tolkning. Det var urgott. Mangon är underbar just nu. Och såsen till var himmelsk, den satte sting på rätten. Den räckte som fräsch sommarmiddag med ett gott hembakt bröd till. Björn Ulveus som fått receptet i England, nämnde att man kunde ta sardellpasta eller hacka sardeller istället för ansjovispasta. Men eftersom jag hade en tub av Grebbestads ansjovispastej i kylen så tog jag den. Jag håller med att man kunde ta mer än en tsk av den i såsen.

Ingredienser

  • 140 gr gröna och röda blandade salladsblad
  • 1 endive
  • 1 stort äpple
  • 1 jumbomango
  • 1/2 galia melon
  • Sås
  • 1 tsk hackad dill
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk socker
  • 4 msk vit vinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk ansjovispastej
  • Instruktioner

    Lägg ut salladsbladen på ett stort fat. Skiva all frukt o lägg på salladen. Blanda såsen och häll över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben