Salami- och ostpaj med quinoabotten

Serverar: 4 portioner

Supergod paj där pajdegen inte består av vetemjöl utan quinoamjöl. Byt ut salamin mot fetaost om du vill ha rätten vegetarisk. Glutenfri

Ingredienser

  • 3½ dl quinoamjöl
  • 1 ½ msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g kallt tärnat smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 100 g salami, strimlad
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 strimlad liten rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl oliver
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Nyp ihop med smör och vatten till en fast deg. Tryck ut i en pajform, 24-26 cm i diameter. Nagga botten. Ställ i frysen i 10 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
    3. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt lätt. Fördela salami, ost, tomater, lök, vitlök och oliver i pajskalet. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.
    4. Servera pajen med en sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben