Salamipaj

Serverar: 6 portioner

Ett recept från delikatesskungen.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 soltorkade tomater
  • 3 ägg (vispas)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 1 purjolök
  • 200 g salami
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk pepparmix (alt. grov svartpeppar)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl pastasås (färdig, finns i butik)
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till degen och knåda den, tryck ut i pajformen.
    2. Förgrädda i ugn i 10 min, 225 grader.
    3. Hacka och blanda alla ingredienser. Häll allt i det gräddade pajskalet.
    4. Gräddas i 45-60 minuter i 225 grader.
    5. Servera med valfri sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben