Salamipaj med fetaost

Serverar: 6-8 portioner

Mycket uppskattad rätt, serveras med fräsch sallad!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella mager kvarg
  • Fyllning
  • 2 eller 3 gula lökar
  • 100 g salami
  • 2 tomater
  • Smör
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 100 g fetaost
  • 10 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och låt den vila i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Strimla salamin och grovhacka tomaterna. Fräs löken mjuk i smör i en stor stekpanna. Rör i salami och tomater.
    2. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Lägg lökröran i pajskalet. Smula över osten och lägg i oliverna. Häll över äggsmeten. Grädda i nedre ugnen 30 - 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben