Skink och Salamipaj med majs

Serverar: 8-10 portioner

Mycket god

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g matfett
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde ( kan blandas med mjölk)
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 100-200 g rökt skinka och salami
  • 1 purjolök
  • 1 burk majs utan spad
  • Instruktioner

    Degen blandas ihop med alla ingredienserna som ska vara i. Degen ska stå kallt helst över natten. Förgrädda den sedan i 250 grader ca 12-15 min så den nästan ser färdig ut. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll i pajskalet och grädda sedan i 225 grader 15-20 minuter. Fyllningen ska ha stelnat , peta annars med en gaffel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben