Skink och champinjongratäng.

Serverar: 4 portioner

Allt i ett är så bekvämt och det här blev dessutom väldigt gott. Man kan också byta ut riset mot någon god pasta.

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g rökt skinka
  • 10 stora färska champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl mjölk
  • 200 g riven ost
  • ½ dl ketchup
  • ½ - 1 tsk grillkrydda
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Koka riset enligt anvisning. Bryn skinkan i olivolja. Bryn svamp och lök också i olivolja. Smörj en ugnsform och ha i riset. Fördela skinkan ,svamp och löken ovanpå. Smält 1 msk smör tillsammans med 1 msk rapsolja och häll i mjölet. Späd med mjölken och grädden till en lagom konsistens. Smaksätt med ketchup, grillkrydda, salt och peppar. Häll till sist i osten. Häll såsen överst i formen. Gratinera till sist ca 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 14 juli 2011

    Helt klart fullpott. Hade dock inga champinjoner hemma men tog lite trattisar som jag hade i frysen. Underbart gott och perfekt vardagsmat. Kanonrätt där man även kan använda sig av överblivet ris och skinkrester! Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben