SKINK OCH ÄPPELPAJ

Serverar: 16 portioner

Rolig kombination av paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 1-2 äpplen
  • 100 g rökt skinka
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost gratäng
  • Instruktioner

    Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Hacka äpple och skinka. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och ost. Fördela äpple och skinka i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min. Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben